Psalmen die we liever niet zingen
____

Over boosheid in de Psalmen
Seminar door Dr. Matthew Jacoby

 

In de Psalmen worden regelmatig woede en vervloekingen geuit. Hierdoor zijn deze teksten door veel mensen weggezet als oude uitingen van een oudtestamenisch geloof. In dit seminar zal Matthew Jacoby het tegendeel verdedigen: deze expressies illustreren juist een onmisbaar onderdeel van de kern van ons geloof.

Het feit dat christenen geneigd zijn deze teksten naast zich neer te leggen, legt een belangrijk misverstand bloot. En dat gaat verder dan alleen deze Psalmen; het raakt het hart van de Bijbelse spiritualiteit. Matt gebruikt deze moeilijke teksten als startpunt voor hoe de Psalmen – inclusief de moeilijke delen – ons een levendig geloof in het ‘nieuwe verbond’ kunnen geven.

Over dr. Matthew Jacoby

Matthew Jacoby is theoloog, predikant, musicus, docent aan de Melbourne School of Theology en natuurlijk bandleider van Sons of Korah. Als dr. in theologie en filosofie spreekt hij vaak over de spiritualiteit in de psalmen: “De psalmen zijn teksten vol emoties, die het best tot hun recht komen in muziek. Ik geloof dat de psalmen juist vandaag ontzettend relevant zijn: ze geven uiting aan onze gevoelens. Juist in een tijd waarin meer interesse is voor beleving van het geloof, dan voor religieuze regeltjes”.

Al ruim 30 jaar verdiept Matthew Jacoby zich in de psalmen: hij bestudeert ze, leert de teksten, vertolkt ze, zingt ze en doorleeft ze. Door zijn combinatie als theoloog, muzikant en predikant is hij van alle kanten toegerust om dit Bijbelse liedboek ten diepste te doorgronden.

Dit seminar is mogelijk gemaakt door:

Donderdag 24 mei 2018 vanaf 16:30
Locatie: De Basiliek, Veenendaal

Als u ‘s avonds ook bij het concert aanwezig bent, kunt u bij uw kaartje ook een maaltijd reserveren.

Voor het seminar zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar